Как да пестим лесно или 365-дневното предизвикателство

Как да пестим лесно или 365-дневното предизвикателство

Спестяването на пари не е толкова трудно, колкото ни се струва
Има много предизвикателства относно пестенето на пари. Едно от тях е 52-седмичното предизвикателство, което набра популярност през последните години. То обаче работи само за някои хора, а за други не. Наскоро попаднах на друго предизвикателство, което ми се струва доста интересно.Казва се 365-дневно предизвикателство.

Основната идея на това предизвикателство е много проста. Както всички знаем, годината има 365 дни. Всеки ден, преди да излезем, трябва да плащаме на себе си. Това е много важно. След като платите на себе си, не трябва повече да се тревожите за това.
Втората важна точка е това да ви се превърне в навик. Много важно е да не ви затруднява по никакъв начин. Научно доказано е, че са необходими 21 дни, за да си изградите навик, затова е важно да направите спестяването колкото е възможно по-лесно за вас през първите три седмици.
Как работи
Всяка сутрин, преди да станете, трябва да платите на себе си, преди да направите, каквото и да било. Заплащането трябва да бъде от 1 стотинка до 3.65лв. Когато веднъж започнете, поставяйте Хлв в таблица. Следващото плащане трябва да бъде в размер на някоя от оставащите суми в таблицата. Необходимо е  да правите това всяка сутрин в продължение на една година. Когато приключите, вие ще сте спестили 667.95лв., както и ще сте си изгрдили навик за цял живот.
Има няколко важни стъпки за изпълнението на това предизвикателство. След като принтирате 365-дневната таблица, вие трябва да я поставите на видно за вас място. Банята или стаята ви са подходящи за целта. Необходимо е да я виждате всяка сутрин.
Следващата важна стъпка е да прилагате заплащането на практика. Всяка сутрин да взимате сума от портмонето си и да я поставяте в специално определен за целта буркан. Изпълнението на това изискване е много важно и ще бъде полезно за вас в бъдеще.
Две са предимствата на 365-дневното предизвикателство пред 52-седмичното. Първото е, че започвате с малки суми, които всеки, независимо от текущото си финансово положение, може да задели. Ако всичко, което правите е да спестявате минималните суми, вие ще сте събрали 4.65лв., но това не бива да ви кара да се съмнявате.
Второто е, че предизвикателството се изпълнява ежедневно. Изисква от вас да мислите за това всеки ден. Дори и фактът, че сумата, която спестявате, не е толкова голяма, не омаловажава инициативата – събуждайки се, вие започвате да го прилагате.След тези 365 дни заплащането на себе си и пестенето ще са се превърнали в рутина за вас. Ако обмисляте как да заделяте пари веднъж седмично, е важно да знаете, че това е само временно решение на финансовите ви нужди и няма как да се превърне в навик. За тези от вас, които са изпробвали 52-седмичното предизвикателство, е по-добре да опитат с това. Сумата от 667.95лв. е добър старт за планиране за бюджет за непредвидени ситуации, за покриване на спешни разходи до заплата. Изпълнявайки това предизвикателство, вие ще сте в позиция да спестявате повече.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Представена публикация

КАК ДА СПЕСТИШ И ОТ ИЗЛИЗАНЕ И ХРАНЕНЕ НАВЪН

СУТРЕШНОТО КАФЕ Направи си го сам в къщи. Ако си свикнал сутрин да излизаш набързо и да вземеш кафе на крак, преди да започнеш акт...

Popular Posts