ЦКР, Централен кредитен регистър

ЦКР, Централен кредитен регистър

ЦКР е съкращение от Централен Кредитен Регистър. Там се съхранява информацията за Вашето кредитно досие. В досието Ви е отбелязано колко и пъти сте били клиент на банки и други финансови институции като кредитополучател, какви суми сте теглили, какви остатъци имате по кредитите, имате ли закъснения при погасявянето им. Последната информация за закъсненията е изключително важна. Ако в досието Ви е отбелязано, че имате закъснения по погасяването на кредит или пък не сте лоялен платец и не сте погасили задължението си, то шансът да изтеглите заем отново е минимален, да не кажа никакъв.
Данните за Вашето кредитно досие се пазят 5 години. ЦКР се поддържа от Българска Народна Банка и достъп до него имат всички финансови компании.
Всеки гражданин има право  на достъп до кредитното си досие. Това става с подаване на молба до ЦКР в БНБ, като за нея се заплаща такса. 
Преди да ви си отпусне бърз кредит онлайн или в офис на кредитна компания, то благодарение на данните от вашата лична карта се прави справка в ЦКР за вашата кредитна история и дали имате да погасявате други заеми.
В зависимост от това дали сте лоялен платец и редовно покривате вноските по своите кредити, то служителите преценяват дали да ви бъдат отпуснати нужните пари на заем.

1 коментар:

  1. Здравейте

    Имате ли някакви финансови затруднения? Ако отговорът е да! Свържете се със Star Finance за малки и големи суми на заемите. Ние предлагаме всички видове кредитни услуги, за да отговорим на вашите финансови нужди като:

    Личен заем,
    Заем за консолидация на дълга,
    рисков капитал,
    бизнес заем,
    заем за образование,
    Домашен заем при ниска лихва от 2%.

    Свържете се с нас днес по електронната поща: starfinancials101@gmail.com

    Вашето удовлетворение и финансов успех е нашата цел и работата ви с нас ще бъде добро преживяване.

    твой
    Самуел Дейвид
    starfinancials101@gmail.com

    ОтговорИзтриване

Представена публикация

КАК ДА СПЕСТИШ И ОТ ИЗЛИЗАНЕ И ХРАНЕНЕ НАВЪН

СУТРЕШНОТО КАФЕ Направи си го сам в къщи. Ако си свикнал сутрин да излизаш набързо и да вземеш кафе на крак, преди да започнеш акт...

Popular Posts