Могат ли хората с лоша кредитна история да теглят бърз кредит

Източник: кредититонлайн .eu

Много хора са теглили кредити през живота си, а не малко от тях са имали и някакви затруднения с тяхното изплащане. Истината е, че никой не е застрахован от икономически проблеми и недостиг на пари. И дали ще се съгласите, или не, далеч не всички хора спират да изплащат заемите си просто, защото така са решили.

Истината е, че никой не остава без пари по собствено желание. Това просто понякога се случва. Хубавите и лошите моменти в живота много често се редуват един след друг, но когато сте изтеглили банков заем, лошите моменти (става въпрос за лоши от финансова гледна точка) се отпечатват в кредитната ви история и стоят там като черен печат, който ви пречи за в бъдеще.

Действително, ако някога сте теглили кредит и по някаква причина не сте били изрядни платци, то това неимоверно ще се е отразило неблагоприятно на вашата кредитна история. От своя страна, това ще попречи в много голяма степен при евентуален ваш бъдещ опит да изтеглите кредит в момент, в който имате такава нужда.

Тук небанковите финансови институции, които са специализирани в отпускането на бързи кредити могат да ви бъдат изключително полезни. За повечето от тях правилата са различни и това дали сте били изрядни платци към банката, която ви е кредитирала няма много голямо значение.

За тези небанкови институции вашата кредитна история не е решаваща в конкретния случай. Този тип кредитни институции по-скоро си изграждат собствено впечатление за вас на базата на предишния си опит с тях. Ето защо не малко от тях предлагат по-добри условия ако сте техен редовен клиент и облекчават вашите задължения, ако теглите от тях не за първи път.

Та на въпроса – можете ли да изтеглите заем от небанкова кредитна институция, ако имате лошо кредитно минало? На практика в повечето случаи това не би трябвало да бъде проблем.

Именно и това по-либерално отношение е една от причините защо много хора предпочитат да теглят пари по този начин, особено ако са имали предишни трудности при погасяването на кредити. По-голямата разчупеност на небанковите институции им позволява да заемат именно тази пазарна ниша, която се счита за твърде рискова от банките и те масово я избягват.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Представена публикация

КАК ДА СПЕСТИШ И ОТ ИЗЛИЗАНЕ И ХРАНЕНЕ НАВЪН

СУТРЕШНОТО КАФЕ Направи си го сам в къщи. Ако си свикнал сутрин да излизаш набързо и да вземеш кафе на крак, преди да започнеш акт...

Popular Posts