7 признака, че имате сериозни финансови проблеми

7 признака, че имате сериозни финансови проблеми

Как да разберете, че не ви достигат пари? Ако живеете от заплата до заплата, карате се със семейството си за пари, постоянно искате заем, който не можете да върнете, то е съвсем ясно, че имате проблем с парите. Всички признаци са тук.

Като повечето зараждащи се проблеми и финансовият има отличителни знаци. Много често тези признаци остават пренебрегнати докато не стане късно.

Ето няколко знака, които да ви накарат да се замислите и да промените финансовите си навици.

1. Разчитате на заплатата си повече от обичайното.

Денят, в който вземате заплата и денят, в който покривате всички разходи съвпадат. Това сочи, че предстоят сериозни усложнения с финансите ви. Защо? Защото когато следващият път имате непредвиден разход и то в ден различен от този, в който получавате заплата няма да успеете да го погасите. Ако пък решите да вземете заем, то следващите няколко месеца напред ще имате още по-голям проблем.

2. Често просрочвате плащанията на сметките.

Случва се да ви бъде връчена по-голяма сметка отколкото сте очаквали поне веднъж годишно. Нормално е да поискате малка разсрочка. Но ако това се случва повече от веднъж, то има защо да се притеснявате.

3. Не смятате за нужно да изчистите баланса на кредитната си карта всеки месец.

Задължително правило е да се изчиства баланса по кредитната ви карта. Ако не съумеете да направите това, значи имате сериозен проблем. Внасянето на малки суми още повече ще затрудни положението ви.

4. Банката изисква съдлъжник/поръчител.

Новите изисквания на банките имат за цел да улеснят процедурата по вземане на кредит. Например една от по-главните промени е получаването на работната заплата, хонорар или пенсия в банката, да бъде достатъчна гаранция за връщане на кредита. В случай, че кандидатствате за кредит, за който трябва само превод на работна заплата, но ви се обадят, че се нуждаете от поръчител или съдлъжник, това е достатъчен знак, че нещо с финансовото ви положение не е наред. Тогава трябва да се запитате необходим ли ви е нов кредит?

5. Банката отказва да обедини задълженията ви.

Представете си, че решите да обедините всичките си задължения по кредити, кредитни карти и лизинги. Да това е добро решение, защото така ще спестите от такси и лихви, но ако банката категорично откаже да ви позволи да направите това значи положението ви не е никак добро. Това е признак, че банката не е сигурна, че сте в състояние да изплатите заема. Направете си дневник на приходите и разходите. Това определено ще ви помогне да въведете в ред разходите си.

6. Нямате никакви спестени пари.

Нямате никакви пари за „черни” дни. Ами ако стане нещо непредвидено? Какво ще направите тогава? Най-вероятното решение е да потърсите заем – от близък, фирма за бързи кредитии онлайн кредити, от банка. Лошото на заемите обаче е, че трябва да бъдат върнати. Така разходите ви ще скочат значително, а няма да разполагате с достатъчно приходи за да ги върнете.

7. Месечните сметки често стават повод за семеен раздор.

Народната мъдрост, която гласи „където не пуши комин, там няма дим” казва всичко. Казано по различно там, където има семейство винаги има и препирни. Разбира се, че всички семейства имат препирни, но когато поводът са парите, това значи, че семейството харчи повече пари, отколкото има. Добрата новина е, че преди да дойдат сериозните финансови проблеми можете да вземете мерки и да се спасите навреме. Нужно е само да създадете семеен бюджет.Това са само признаци и лесно можете да ги подцените. Но това би било голяма грешка, защото последствията все някога ще дойдат.

http://izberikredit.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Представена публикация

КАК ДА СПЕСТИШ И ОТ ИЗЛИЗАНЕ И ХРАНЕНЕ НАВЪН

СУТРЕШНОТО КАФЕ Направи си го сам в къщи. Ако си свикнал сутрин да излизаш набързо и да вземеш кафе на крак, преди да започнеш акт...

Popular Posts