На какво трябва да наблегнете, когато кандидатствате за заем?

На какво трябва да наблегнете, когато кандидатствате за заем?

Резултат с изображение за loansВсички сме на ясно, че одобрението за отпускане на заем съвсем не лесно. В условията на редица икономически проблеми в страната ни правилата за кандидатите за заеми се прецизират и стават много по- строги от колкото преди години. Въпреки, че е нужно да отговаряте на няколко задължителни критерии при кандидатстването за заем, вие ще трябва да се подготвите изключително добре за да оставите добри впечатления в кредиторите, което е важна предпоставка при вземането на решението за отпускане на кредит.

На какво трябва да наблегнете?

Ако следвате правилата описани по- долу,гаранцията за отпускането на кредита ви ще е почти 100%.
  • Направете анализ на предпочитанията си:  Не се хвърляйте на първата срещната оферта за отпускане на заеми. Разгледайте повече оферти и преценете, коя от тях ще е най- подходяща за вас. За да направите това, вие предварително трябва да сте наясно какъв кредит желаете и при какви условия, като например размер на главница, лихва, срок за погасяване и т.н. Всички тези параметри трябва да определите в рамките на разумните граници, т.е. да се спрете на тези, които ще ви позволят безпроблемно да се справите в периода на погасяване. Иначе несправянето с условията по кредита ще доведе до сериозни последици за вас в бъдещо време, като начисляване на наказателни лихви и неустойки, лошо кредитно досие и т.н. 
Добрият вариант е да направите таблица в която да отбелязвате основните параметри на различните оферти. По този начин много по- лесно ще стигнете до заключението за най- подходяща оферта.
  • Не се притеснявайте да задавате въпроси:  Когато вече сте избрали подходящата оферта за заем може да се свържете директно с кредитора за да уточните параметрите. Понякога има малки неясноти, които в последствие могат да доведат до неприятни недоразумения. За това наблегнете на тях при задаването на въпроси. Записвайте отговорите си на хартия. 
Ако е необходимо настоявайте за среща с кредитен консултант от институцията на която сте се спрели. Така ще може да се запознаете в подробности с документите и тяхното попълване, сроковете за подаване и т.н. Най- лесният вариант е да погледнете уеб страницата на кредитора. В много от тях има директни форми за контакт и може да осъществите директна връзка за вашите питания.
  • Не крийте кредитната си история: Ако кандидатствате за заем, и кредитното ви досие е лошо, то не крийте това от кредитора. Кредитната компания така или иначе проверява вашата кредитна история в ЦКР, за да прецени дали може да ви одобри. Може предварително да поискате копие от историята си няколко седмици преди вашата кандидатура. Прегледайте го и си дайте време за да може да коригирате евентуални грешки в отчета. Кредитното ви минало е основата върху, която стъпват кредиторите при вземане на решението дали да ви бъде отпуснат кредита. При допуснати грешки в кредитния ви отчет, а бъдете уверени, че това не е невъзможно, оценката от кредитора ви може значително да се понижи, което пък ще повлияе отрицателно на вземането на решение за отпускане на кредит. Освен това внимателно обмислете финансови си възможности и направете правилна преценка за това, каква сума може да си позволите да изтеглите. Кредиторът може да ви поиска и документи, които удостоверяват вашите доходи или други документи. Когато ги подготвяте внимателно преглеждайте записаното вътре, защото незначителен пропуск може да бъде причина за отказ и процедурата да се проточи във времето за да подготвите нови такива. 
  • Настройте се с правилното очакване относно резултата: Кредиторите имат определени изисквания за одобрение. Уверете се, че сте наясно с процедурите за да добиете ясна представа кога да очаквате отговор. Някои видове заеми могат да бъдат автоматично одобрени, особено когато сте клиент на една компания отдавна. Лоялността играе ключова роля в такива моменти, така че ако сте такъв клиент парите могат да ви бъдат преведи по-бързо. Така също вие попадате и в списъците на кредиторите за добри клиенти и в бъдеще могат да ви предложат по- добри условия, както и различни видове бонуси. 
Целта вие  е да си осигурите определена сума за определен период. Понякога кредиторът може да ви поиска допълнителна информация във връзка с това за какво планирате да използвате заема. Има вариант да бъдете одобрен, но да ви отпуснат по- малка сума. Това се прави на база преценката на вашите финансови възможности и вероятността да се справите безпроблемно с погасяването на заема.  Не гледайте с лошо око на такъв вариант. Това не с прави с цел ограничение, а на базата на адекватно решение, което е полезно и за вас самия.  

Ако сте решили да кандидатствате за кредит, се обърнете към Фератум, която е част от международната кредитна компания Ferratum Group и е първата фирма в България, която отпуска бързи заеми, като кандидатстването се извършва онлайн в интернет

Основната  дейност на тази кредитна институция е е предлагането на бързи онлайн кредити без залог, само срещу лична карта и одобрение до няколко минути. Все повече клиенти  се доверяват, възползвайки се от заем до заплата или .кредит на вноски до 2 000лв с изключително гъвкави срокове. 

Заем до заплата е много изгодно предложение, ако имате нужда от пари до заплата. Максималният размер на кредита е 700лв. за срок до 30 дни. Възползвайки се от предложението, ще получите 0% лихва. Няма скрити такси. Бързи пари за непредвидени разходи. 

Кредит на вноски е друг тип услуга, която дава опция за разсрочено погасяване на кредита. Можете да изберете от 4 до 12 месеца , като максималната сума е 2000 лв.

Попълването на заявлението за кандидатстване става много бързо на една единствена страница, като от потребителя се иска само да избере сумата и срока на заема, и да запише своите лични данни. Улеснили сме процесът максимално. Кандидатстването става бързо, лесно и удобно – само за няколко минути.

Условията по кредите са напълно прозрачни – клиентът може преди да е кандидатствал, да провери цялата сума, която би дължал. Това ни дава прозрачност и ни прави добър финансов партньор, който се радва на положителен имидж и доверие от страна на потребителите ни. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Представена публикация

КАК ДА СПЕСТИШ И ОТ ИЗЛИЗАНЕ И ХРАНЕНЕ НАВЪН

СУТРЕШНОТО КАФЕ Направи си го сам в къщи. Ако си свикнал сутрин да излизаш набързо и да вземеш кафе на крак, преди да започнеш акт...

Popular Posts