КАК ДА СПЕСТИШ И ОТ ИЗЛИЗАНЕ И ХРАНЕНЕ НАВЪН

  • СУТРЕШНОТО КАФЕ
Резултат с изображение за coffee and moneyНаправи си го сам в къщи. Ако си свикнал сутрин да излизаш набързо и да вземеш кафе на крак, преди да започнеш активната част от деня, може да  се окаже, че с едмично или месечно този разход ти излиза „презноса“.

  • ДОМАШНИ ПАРТИТА
Неможеш да си позволиш да излизаш? Тогава организирай домашно парти у вас и помоли всеки от гостите да донесе алкохол. А след това домашните партита в компанията ти може да станат традиция–на ротационен принцип.
  • СПОДЕЛЕНО ТАКСИ
Добре е всеки път, преди да си викнеш такси, честно да си отговориш дали наистина имаш нужда от него. Да, градският транспорт е по-бавен и не спира пред вратата ти, но е на по-добра цена. А и не може да си сигурен дали пък няма да е по-приятно. Все още рискуваме, като хванем такси, да нисе падне такова с недобра хигиена както на купето,така и о ткъм приказките на шофьора. Другият вариант е, ако не си сам и маршрутът   спрям оадресите ви го позволява, да си хванете едно общо такси и да разделите сметката. Ако пък може да стигнеш пеша за около половин час, си струва да се разходиш и освежиш.

  • ЛИМИТ НА ИЗЛИЗАНЕ 
Предварително си определяй горна граница на разхода за излизане. Вземи само толкова кеш със себе си и остави картите в къщи. Опитай се да влезеш в тази сума и безхитрости– по- добре бъди разумен и не взимай пари назаем от приятелите си, ако изхарчиш всичко. 

  • МЕСЕЧЕН БЮДЖЕТ
Определи си разумен бюджет за излизанията ти за месец и го спазвай. Ако се изчерпа по-рано, бъди дисциплиниран и си остани вкъщи. 
  
  • ПО-РЯДКО ХРАНЕНЕ НАВЪН
Приготвяй от вкъщи храната си за обяда по време на работен ден или на лекции. Направи го предишната вечер или на сутринта. Така, освен че пестиш, имаш и готов обяд от здравословна храна по твой вкус. 

  • ПО-МАЛКО СЛАДКО И ГАЗИРАНО 
По-добре пий достатъчно много вода вместо подсладени напитки като натурални сокове, газирано, енергийни напитки, овкусена минерална вода. Водата е не само по-евтина, но и по-здравословно решение. А може да е и освежаваща, колкото чаша кафе. Водата е и единствената напитка, която наистина утолява жаждата. Подсладените напитки са измислени с идеята да ти се пие още от същото (и така да донесат повече печалба за производителя). За да функционират добре тялото ти, клетките ти, кръвта ти имат нужда от вода, а не от натурален сок.
  
  • БЕЗ ПОДРАЖАНИЕ 
Да излизаш с компания от заможни приятели може да е престижно, но и стресиращо. Ако нямаш техните възможности, за теб може да е трудно и дори непосилно да разделяте големите сметки за скъпи храна и коктейли. Вместо да се притесняваш, очаквайки сметката или да кандидатстваш за по-висок лимит на кредитната карта заради тези моменти – по-добре бъди откровен. И със себе си, и с компанията. Отговори си защо излизаш точно с тези хора или им сподели, че спестяваш и предпочиташ да плащаш сметката си отделно, не да я делите по равно. Приятелите ти би трябвало да проявят разбиране и вече да не се налага на следващия ден да ти е криво заради снощните харчове.

https://www.klearlending.com/storage/public/ebooks/93-работещи-начина-за-спестяване.pdf

7 коментара:

  1. Я настільки вдячний Elegantloanfirm за те, що допомогли мені отримати кредит у розмірі 600 000,00 доларів США за допомогою кредитного працівника Расса Гаррі, що я вам вічно вдячний. Моє життя перевернулося, мої фінанси влаштувалися, я зараз є власною справою, яку я використовую для піклування про потреби моїх сімей. Я так вам вдячний, містер Русс, і Бог вас благословить. Ви можете зв’язатися з ними за фінансовою допомогою електронною поштою: Elegantloanfirm@hotmail.com для отримання фінансової допомоги.

    ОтговорИзтриване
  2. I'm impressed,91 chemdawg I must say. Rarely do I encounter a blog that's both educative and interesting, and without a doubt. Now i'm very happy that I stumbled across this during my search for something regarding this.

    ОтговорИзтриване
  3. your blog commenting source is trustworthy as well as long-lasting helpful for us.gloextract genuinely I prefer Hubspot but your article parallel compares that platform. you guys rock.

    ОтговорИзтриване
  4. A very awesome blog post. We are really grateful for your blog post. You will find a lot of approaches after visiting your post.
    Boyfriend Ki Mangni Todne Ka Wazifa
    Kisi Ko Apne Pyar Me Pagal Karne Ka Amal

    ОтговорИзтриване
  5. Купете 100% неоткриваеми фалшиви пари клас A $,€,£ и SSD Chemical @ (infodocuments4@gmail.com)

    Ние сме най-добрият и уникален производител на ВИСОКОКАЧЕСТВЕНИ неоткриваеми фалшиви банкноти, с над милиард
    от нашите продукти, циркулиращи по целия свят. Ние доставяме само оригинални висококачествени фалшиви банкноти
    до всички страни по света.
    ТЕЗИ БАНКНОТИ СА СИЛНО НЕ РАЗЛИЧИМИ НА ДОПИРАНЕ И ПОПЕДАНЕ НА РЪЦЕТЕ И ПОГЛЕДА НА ГОЛОВО ОЧИ.
    ТЕЗИ ПАРИ НОСИ ИНДИВИДУАЛНИ СЕРИАЛИ И ЗАобикалят ВСИЧКИ ТЕСТОВЕ ЗА СИГУРНОСТ, ВКЛЮЧИТЕЛНО УВ-СВЕТЛИНА И МАРКЕР ЗА ФАЛШИФИКАЦИЯ НА ПИСАЛКА С ЙОД.

    Ние предлагаме висококачествени фалшиви БЕЛЕЖКИ за следните валути;

    евро - евро
    USD - щатски долар
    ДНР - ДИНАР
    GBP - британска лира
    INR - индийски рупии
    AUD - австралийски долар
    CAD - канадски долар
    AED - Дирхам на ОАЭ
    ZAR - Ранд
    CHF - швейцарски франк
    CNY - китайски юан ренминби
    MYR - малайзийски рингит
    THB - тайландски бат


    ДОСТАВКА:

    1. Ще го изпратя в рамките на 3 работни дни след получаване на вашето плащане.
    2. ИЗПРАЩАМ МЕЖДУНАРОДНО (ЦЯЛ СВЯТ).
    3. Изпращам регистрирана ВЪЗДУШНА ПОЩА (с номер за проследяване)
    4. Доставката на артикула обикновено отнема до 5 работни дни поради бавните пощенски услуги и стриктното митническо освобождаване.

    Всички запитвания по-долу
    Имейл: infodocuments4@gmail.com
    WhatsApp: +237673528224

    ОтговорИзтриване
  6. It’s interesting, I am so thrilled that I found your blog. GLOCK 22 FOR SALE This article is quite beneficial. I also have some precious pieces of concerned info! Thanks.

    ОтговорИзтриване

Представена публикация

КАК ДА СПЕСТИШ И ОТ ИЗЛИЗАНЕ И ХРАНЕНЕ НАВЪН

СУТРЕШНОТО КАФЕ Направи си го сам в къщи. Ако си свикнал сутрин да излизаш набързо и да вземеш кафе на крак, преди да започнеш акт...

Popular Posts