Изгодни ли са офертите на изплащане без оскъпяване?

Интервю с Десислава Николова, Финансов анализатор в MoitePari.bg за News7

В желанието си за повече продажби в слабия следпразничен период, търговците предлагат и по-изгодни оферти за покупки на изплащане, включително и такива без оскъпяване. Реални ли са обаче отстъпките и за какво трябва да внимаваме?


На място в почти всички търговски вериги можете да получите стоков кредит от различни компании. Лихвата зависи от това дали участваме със свои средства и за колко време ще върнем парите. В общия случай оскъпяването е около 20-30% годишно.

Все повече хора обаче се изкушават от покупките на изплащане "без оскъпяване". Специалистите предупреждават да гледаме дали вноските са без лихва за целия период на договора, а също и да проверим дали същият уред не е с по-ниска цена при друг търговец. Важно е също дали са обявени всички разходи.

"Има дружества, които изискват сключване на задължителна застраховка на уреда - срещу земетресение, определен пакет рискове и в същото време тази застраховка е задължителна за клиента, но практиката е да не я включват в годишния процент на разходите." коментира Десислава Николова от MoitePari.bg

Когато за изплащането на стоката си получаваме кредитна карта, трябва да проверим и какви са годишните такси за нейното обслужване.

Повече за интервюто можете да видите тук

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Представена публикация

КАК ДА СПЕСТИШ И ОТ ИЗЛИЗАНЕ И ХРАНЕНЕ НАВЪН

СУТРЕШНОТО КАФЕ Направи си го сам в къщи. Ако си свикнал сутрин да излизаш набързо и да вземеш кафе на крак, преди да започнеш акт...

Popular Posts