Какво да правите, ако не можете да си платите сметките

Задлъжняването може да бъде сериозен проблем, ако не знаете как да се справите с него. Има дни, когато се събуждате и си казвате, че се нуждаете от повече пари. Има начини, които да ви помогнат да си стъпите на краката, когато имате финансови затруднения. Следвайте тези стъпки, за да можете да си плащате сметките.
Направете си бюджет
Няма нищо по-лошо от това да не знаете за какво харчите парите си. Затова трябва да имате бюджет. Бюджетът ви помага да следите месечните си приходи и разходите за покриване на сметки и разноските ви. Ако нямате бюджет, трябва да започнете да обръщате внимание за какво харчите парите си. С бюджет вие можете да ограничите излишните разходи и да приоритизирате сметките, които трябва да бъдат платени. Това няма да увеличи парите ви, но ще ви помогне да видите на какво се дължат финансовите ви проблеми.
Приоритизирайте задълженията си
Не всички задължения са равностойни. Някои от тях ви струват повече от други и дестабилизират финансовото ви състояние. Изплащането на кредити като ипотека, лизинг на автомобил и други малки кредити са по-важни за обслужване, отколкото задължения по кредитната ви карта. Приоритизирайте тези задължения съобразно финансовото си състояние и ги изплащайте съобразно него.  
Говорете с кредиторите си
Повечето кредитори съдействат на клиентите си, когато те  имат финансови затруднения, затова е важно да ги информирате, когато нямате възможност да обслужвате кредита си. Можете да уговорите плащания, за да избегнете допълнителни такси и проблеми. 
Разчитайте на приятели и на семейството си
Да поискате помощ от приятел или член на семейството може да ви накара да се чувствате неудобно. Въпреки това, ако имате силна връзка с тях, това може да бъде най-добрата възможност за вас. Те могат да ви заемат пари без лихва или да ви помогнат, без да очакват нещо в замяна. И все пак, не забравяйте, че ако те ви заемат пари, трява да им ги върнете при първа възможност, защото ако не го направите, рискувате да развалите отношенията си с тях.
Търсите краткосрочен заем, когато се нуждаете от пари. Има различни видове кредитни фирми, които могат да ви предложат заем до заплата или кредити на месечни вноски. Важното е да не забравяте, че това са краткосрочни заеми. Ако не ги върнете навреме, вие ще влошите кредитната си история. Въпреки че няма лесни отговори, има ситуации, когато се нуждаем спешно от пари. Бързите кредити са добро решение, тъй като получавате необходимата сума веднага. Причината за това е възможността да кандидатствате онлайн, а парите се изплащат в рамките на един ден. Кредитите онлайн могат да ви спестят време и излишна документация. 
Ние, от Фератум , вярваме ,че можем да ви съдействаме при нужда с един от двата ни продукта - безлихвен първи кредит до 700 лв. за срок до 30 дни или кредит на вноски до 2000 лв. Можете да заявите заем още сега от тук, а нашият приятелски настроен отдел за обслужване на клиенти ще се свърже с вас до минути!

Източник: https://www.ferratum.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Представена публикация

КАК ДА СПЕСТИШ И ОТ ИЗЛИЗАНЕ И ХРАНЕНЕ НАВЪН

СУТРЕШНОТО КАФЕ Направи си го сам в къщи. Ако си свикнал сутрин да излизаш набързо и да вземеш кафе на крак, преди да започнеш акт...

Popular Posts