Добър кредит или лош кредит: Какво трябва да знаете

В общи линии кредитите могат да се разделят в две групи: добри кредити и лоши кредити. Знаете ли каква е разликата между тях? Разбирате ли какви ще бъдат краткосрочните и дългосрочните последствия след усвояването на такъв кредит?Не се притеснявайте, ако финансовата ви грамотност не е добра. Ние ще ви дадем необходимата ви полезна информация, за да се ориентирате в ситуацията.

Добър кредит или лош кредит
И така какво точно е добър кредит и лош кредит и как можете да ги разграничите. Добрият кредит е обикновено кредит, взет с цел инвестиция. Например, кредит за покриване на разноските до завършване на висше образование.
Ипотечният кредит в повечето случаи също попада в категорията на добрия кредит. Домът,
който купуваме, с цел да подсигурим бъдещето си. Инвестиция много по-изгодна от дългосрочно плащане на наем, тъй като след изплащането на ипотечния кредит, ние ще притежаваме жилището. Важно е да се има предвид, че трябва да теглим такъв кредит отговорно и знаейки, че имаме възможност да го обслужваме. Това означава да сме наясно предварително с размера на вноската, както и цялата сума , която трябва да изплатим. Трябва да имаме предвид не само крайния срок, но и какви са възможностите да отложим плащането на вноската без това да навреди на нашата кредитна история.
Сега знаете какво представлява добрият кредит и вече е време да разберем и какви са различните видове лоши кредити. За разлика от добрия кредит, който теглим с цел стабилизиране на финансовото ни бъдеще, лошият кредит просто запълва празнини в бюджета ни – или пари, които нямаме. Високотехнологична джаджа или скъпа екскурзия са разходи, които няма да в донесат полза в бъдеще, а дори напротив. Обикновено заемателите от този тип са изпаднали в лошо финансово състояние и имат затруднения в обслужването на кредитите си.
Дали кредитът е лош или добър, на първо място зависи от нас и от нашите финансови решения. Ние самите трябва да преценим кога и колко можем да си позволим да обслужваме.
Как да бъдете финансово грамотни
След като вече знаете как можете да разграничите добрите от лошите кредити, изгодните за вас от неизгодните, вие ще контролирате кредитната си задлъжнялост отговорно и съобразно възможностите си. Ще ви предложим  три прости въпроса, които да си зададем, преди да изтеглим кредит:
  1. За какво ми е необходим кредитът?
Инвестиция ли е в бъдещето ми и какви ползи ще ми донесе?
  1. Мога ли да си го позволя?
Вноската по кредита не трябва да надхвърля повече от 35% от заплатата, която получавам.
  1. Колко ще ми струва?
Каква е цялата сума, която ще трябва да върна, включително лихвата и таксите по кредита.
Готов ли съм да го изплащам?
Какви видове бързи кредити има
Най-общо бързите заеми могат да се разделят на заеми за няколко дни и такива, които се погасяват на вноски. Например, заем до заплата се предлага за срок от 5 до 45 дни и сумата се връща на един път, когото получим месечното си възнаграждение. С него се покриват малки , неочаквани финансови препятствия. Кредит на вноски е насочен за по-големи нужди, тъй като предлаганите суми са много по-големи от тези за кредит до заплата. Изплащането му може да бъде максимум до 1 година на равни месечни вноски.
При нужда от финансова помощ Фератум е тук, за да предложи парична подкрепа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Представена публикация

КАК ДА СПЕСТИШ И ОТ ИЗЛИЗАНЕ И ХРАНЕНЕ НАВЪН

СУТРЕШНОТО КАФЕ Направи си го сам в къщи. Ако си свикнал сутрин да излизаш набързо и да вземеш кафе на крак, преди да започнеш акт...

Popular Posts