Основни термини, свързани с бързите кредити

Управление на вашия кредит означава използване на стратегии, които ви дават възможност като потребител. Като за начало:
Разберете какво ГПР е: Двигателят на кредити от финансовите институции се захранва от годишния процент на разходите (ГПР). Може би сте виждали този акроним на условията за ползване на кредитни карти или общите условия при споразумение за кредит. ГПР по същество е това, което банката ще ви таксува за заемане на пари при набор лихвен процент, който се изчислява като процент. Всички видове кредитни продукти като лични заеми, кредитни карти и заеми начисляват ГРП на потребителите.

Кредитната карта е  популярна форма на кредит, който ви позволява да плащате за стоки и услуги с карта на момента, по която имате пари назаем. Финансовите институции като банки дават кредитни карти, след като погледнат в историята на заемите ви. Кредитните карти са най-използвани в случай на извънредни ситуации или ако имате пари в пълен размер, например, ако закупувате часовник с кредитна карта и плащате цялата сума.
Лихва
Лихвеният процент е цената, която плащате върху размера на кредита. В зависимост от типа на кредита лихвата се определя от Годишния процент на разходите (ГПР). Месечният лихвен процент обикновено е по-представителен за действителните разходи по кредита от годишния процент на разходите. Лихвените проценти се определят от размера на кредита, срока на кредита и кредитния риск. Например, лихвеният процент при ипотечен кредит се състои от референтния лихвен процент и нетен лихвен марж на банката, който може да се променя. При Фератум лихвите са фиксирани според срока и периода на кредита и няма различно ценообразуване при различните клиенти.
Можете да се възползвате от първи заем до заплата, който предлага 0% лихва. Отпуска се за суми от 50 лв до 700 лв и срок на погасяване 30 дни. Предложението е много изгодни ,защото по този начин можете да се възползвате от бърз безлихвен кредит онлайн само срещу лична карта и без доказване на доход и трудов договор.
Референтен лихвен процент
Референтният лихвен процент е пазарен процент, който отразява общото ниво на лихвените проценти. Референтният процент се използва в държавите от Европейския съюз съвместно с индекса EURIBOR или основния лихвен процент на самата банка. Обикновено, когато се кандидатства за банков кредит, клиентът може да избере най-подходящия критерий за определяне на лихвен процент, към който се добавя собственият банков марж. Бързите кредити обикновено използват фиксиран лихвен процент.
Пределна ставка
Пределната ставка е цената на кредитиране, определена от банката. Банката договаря маржа на референтния лихвен процент с всеки кандидат за кредит. Размерът на маржа зависи от банката, от вида на клиента и от икономическите условия. При бързите кредити от Фератум всички клиенти получават лихвен процент, който се определя единствено от сумата и срока на кредита.
Инфлация
 Инфлацията е повишаването на цените и намаляването на стойността на парите. Размерът на парите остава същият по отношение на валутата, но стойността, или количеството стоки, което може да се купи с тези пари, намалява.
Инфлацията следва да се вземе предвид при ежедневното финансово планиране и бюджетиране. Инфлацията се отнася за всички спестявания, които може би притежавате, което означава, че стойността на парите ще бъде по-малка. В същото време инфлацията означава, че всички дълготрайни материални активи, които притежавате, ще имат по-висока стойност, понеже вече ще струват по-голяма сума пари.
Използвайте заеми и кредитни карти като начин за промяна на живота си в положителна посока, но не забравяйте колко е важно да плащате задълженията по кредита навреме. Можете да получите пари на заем в рамките на няколко минути от Фератум, но ние ви препоръчваме да кандидатствате за толкова, колкото можете да си позволите. Съобразете възможностите си за погасяване на кредитите според финансовото ви състояние. Изчислете потенциалното лихвено плащане, което ще дължите и погледнете доходите, които получавате, за да видите дали можете да си позволите плащането. Това ще ви помогне да следите колко дължите на кредиторите.
Запишете крайни дати за погасяване: Използвайте дневник, за да следите датите, необходими за изплащане на заеми си. Това ще ви помогне да контролирате финансите си и за знаете точно колко дължите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Представена публикация

КАК ДА СПЕСТИШ И ОТ ИЗЛИЗАНЕ И ХРАНЕНЕ НАВЪН

СУТРЕШНОТО КАФЕ Направи си го сам в къщи. Ако си свикнал сутрин да излизаш набързо и да вземеш кафе на крак, преди да започнеш акт...

Popular Posts