Невидимо спестяване

Не става дума за нов метод за пестене, който можете да намерите в женските списания, макар че името ми харесва и може да стане популярно. Става дума за „спестявания“, както обикновено си представяме и правим. Сещате се, когато купувате продукт в магазина с 2,00 лв. по-евтино от обикновено? След това отивате в пощата и изчаквате половин час за да платите сметките си, защото няма такса или пък в магазина купувате по- голяма разфасовка от даден продукт, защото той е "по-евтин"? Е, това е, което наричам НЕВИДИМО СПАСЯВАНЕ. Защо невидимо? Защото никога не съм виждал спестените пари по този начин, а и ти не си. Похарчили сте ги върху нещо друго, признайте.

Ние просто мислим, че сме спестили нещо и сме подобрили финансовото си състояние, а в действителност похарчихме същите или дори повечепари за  други неща. Случаят е подобен на този, в който убеждават пушача да спре да пуши и ще спести 200 лв. месечно. . Той няма да го направи. Единственият шанс наистина да спестите пари е да ги сложите в кутия или най-добре в специална спестовна сметка.

Наистина, има и дисциплинирани хора, но повечето от нас не могат да се контролират до такава степен. Затова най-безопасното и най-добро решение е отварянето на текуща сметка от която да разплащате всички задължения, вместо да губите време по гишетата. След това решете колко пари можете / искате да спестите и прехвърляйте автоматично тази сума в специална сметка. Така няма да забравите да спестите пари и вашите спестявания в крайна сметка ще станат очевидни. Това може да бъде сметка на жилищни спестявания или паричен фонд. Главното е да не останат в текущата сметка.

Знаете ли какво е най-красивото в тази история? След като сте разделили с част от парите си в началото на месеца, правете каквото искате с останалите. Хич да не ви пука за това. Можете да ги харчите по същия начин, както и досега. Продължавайте да се опитвате да спестите от 3 продукта за цена 1, ако това ви харесва. Не е нужно да променяте навиците си, не е нужно да записвате разходите си всеки ден, да търсите продукти на промоция или да се откажете от сутрешното си кафе. Харчете, както сте то правили досега, а спестяването ще се множи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Представена публикация

КАК ДА СПЕСТИШ И ОТ ИЗЛИЗАНЕ И ХРАНЕНЕ НАВЪН

СУТРЕШНОТО КАФЕ Направи си го сам в къщи. Ако си свикнал сутрин да излизаш набързо и да вземеш кафе на крак, преди да започнеш акт...

Popular Posts