Какво точно покриват застраховките на банковите продукти?

Банките предлагат застраховки като допълнителна услуга към своите продукти, тъй като когато говорим за харчене на пари, пазаруване, спестявания, защитата е много важна. Може да разграничим 3 вида застраховки, предлагани от банките: застраховки на кредитополучатели, застраховка злополука към банкови продукти, допълнителна защита.


Защита в случай на финансови затруднения – Застрахователя ще изплати остатъчната сума по кредита или месечните вноски на банката вместо вас, в случай на едно от следните събития, настъпило с Вас:

■ Смърт в резултат на злополука или заболяване

■ Пълна и Необратима Загуба на Автономност в резултат на злополука или заболяване (ако нямате официално регистрирана професия) (ПНЗА)

■ Пълна Трайна Неработоспособност в резултат на злополука или заболяване (ако имате официално регистрирана професия) (ПТН)

■ Временна Неработоспособност в резултат на злополука или заболяване (Продължителен Болничен) (ВН)

■ Безработица в резултат на съкращение

■ Като използвате разплащателната си сметка, осигурявате на Вас и Вашето семейство финансова подкрепа, за да посрещнете непредвидените разходи;

■ Застрахователят ще Ви изплати сума за спешни разходи до 2 дни и допълнителна еднократна сума равна на всичките постъпления по разплащателната Ви сметка.

■ Като застраховате овърдрафта си, ще предпазите Вас и Вашето семейство срещу дългове, в случай на настъпил риск с вас;

■ Използваната сума по овърдрафта, ще бъде изплатена на банката в случай на злополука;

■ Като застраховате спестяванията си в случай на злополука, ще получите еднократна сума равна на спестяванията Ви, в случай на злополука.

■ Банковите карта, като средства за плащане, са изложени на риск от кражба и загуба, затова също могат да бъдат застраховани.

■ Сумите изтеглени от сметката Ви беше Ваше позволение, в случай че картата Ви е била открадната или загубена, ще бъдат напълно и частично покрити от застраховката.

■ Заедно със защитата на банковата Ви карта, се предлага и защита на личните Ви принадлежности, като ключове, лични документи, в случай на кражба или загуба. Някои банки дори предлагат застраховка на мобилния телефон в случай на загуба или кражба.

■ В някои банкови карти, има включена застрахова „Пътуване в чужбина” , безплатно за клиента.

 По-точно, тя покрива различни рискове, настъпили по време на пътуване в чужбина, като смърт в резултат на злополука, пълна неработоспособност, спешни медицински разноски, в случай на злополука или заболяване, медицинско транспортиране, загуба или закъснение на багажа и д.р.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Представена публикация

КАК ДА СПЕСТИШ И ОТ ИЗЛИЗАНЕ И ХРАНЕНЕ НАВЪН

СУТРЕШНОТО КАФЕ Направи си го сам в къщи. Ако си свикнал сутрин да излизаш набързо и да вземеш кафе на крак, преди да започнеш акт...

Popular Posts