Най-лесният начин да печелите повече пари е като спестявате

save-money


Често, благодарение на медиите научаваме за случаи, в които хора, спечелили от тотото губят цялата печалба или пък собственици на преуспяващ бизнес фалират. Най-вероятно се чудите защо, как се получава така. Отговорът е разточителство и необмислено харчене. Без значение колко пари притежава човек, може да ги загуби, ако не внимава с разходите си. Помислете само колко наследници на богати семейства съсипват цялото наследство на семейството си и не успяват да се реализират по начин, по който всички са очаквали от тях.

Живейте икономично

От друга страна, макар и доста рядко има случаи на хора, които правят цяло състояние, а произлизат от скромни семейства, работят нормална работа и получават средни доходи. Те знаят как да живеят в рамките на бюджета си и да отделят средства еднакво добре, както за живот, така и за инвестиране. Те успяват да постигнат успех в бизнеса си и да изучат децата си в престижни училища в България или в чужбина. Това ясно показва, че тези хора не се колебаят да харчат пари тогава, когато е необходимо. И тук откриваме основната разлика между тях и другите хора – разликата в приоритетите.Тези хора искат да инвестират парите си в бъдещето, в децата си.

Всеки трябва да е наясно със своите приоритети. Не всяка покупка или забавление е от съществено значение. Съвсем спокойно можете да вложите всичките си пари в автомобил, дрехи, аксесоари, почивки и всякакви лъскави придобивки. Но пък можете и да получите необходимите вещи и с по-малък бюджет. Например можете да си купите нова, но по-евтина кола; да използвате промоциите при екскурзиите и така да си организирате приятна почивка; да си купувате дрехи, когато има намаления; да приготвяте вкусни ястия у дома, вместо да посещавате заведения.

Пазарувайте мъдро

Като говорим за пазаруване, чести се получава недоразумение. Когато човек купува стоки на промоция или с намаление, в повечето случаи останалите хора си мислят, че той не разполага с достатъчно средства. Този начин на мислене е грешен и не трябва да се разсъждава така. Много често в големите вериги хранителни магазини има промоция на определени продукти. Когато отидете за определен продукт, но в момента негов аналог е на промоция, няма смисъл да харчите излишни пари и да робувате на марката.

Друг пример: Когато застраховката на автомобила ви изтече, можете да я подновите автоматично или да прегледате офертите и на другите застрахователни компании и да изберете най-евтината в момента. Най-добре е да се консултирате със застрахователния си брокер. Той ще ви предложи най-изгодните предложения.

Същото важи и за разходите за комунални услуги. Веднага, след като изтече договорът ви за кабелната телевизия или мобилния оператор можете да предоговорите условията или да смените доставчика. На практика вие не губите нищо, напротив – печелите, защото плащате по-малки месечни такси.

Харчете внимателно, вместо да работите повече

Все пак времето е ограничено и всеки човек си има лимит. Дори и да работите шест дни в седмицата, за да получавате достатъчно голяма заплата и да живеете охолно, необходимо ли е, чувствате ли се удовлетворен? Много хора си купуват скъпи вещи, коли, апартаменти, за да покажат състояние за пред обществото, но всъщност често те дори не притежават тези пари, а са теглили редица кредити, без да си правят сметка колко скъпо излиза това. И в крайна сметка дори не са доволни. За пред обществото всичко може да изглежда по един начин, а на практика положението да не е толкова розово.

Жалко е, защото тези хора си мислят, че когато демонстрират положение ще изпъкнат пред съседите, приятелите или колегите си. Но за съжаление никой не може да си купи истински приятели и ако искате да ви харесват и да можете да разчитате на тях, трябва да ги уважавате. Затова поемете контрол над живота си, живейте в рамките на възможностите си, бъдете разумни и ще постигнете целите си.
Източник: creditpoint.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Представена публикация

КАК ДА СПЕСТИШ И ОТ ИЗЛИЗАНЕ И ХРАНЕНЕ НАВЪН

СУТРЕШНОТО КАФЕ Направи си го сам в къщи. Ако си свикнал сутрин да излизаш набързо и да вземеш кафе на крак, преди да започнеш акт...

Popular Posts