Ръст на лошите и преструктурираните кредити през ноември

Депозитите на фирмите са се свили с 3,8 на сто, показват данните на БНБ
Ръст на лошите и преструктурираните кредити през ноември отчита статистиката на Българската народна банка (БНБ). Те са достигнали размер от 9,5 млрд. лв., като това отчита нарастване до 24,81%, докато месец по-рано те са били 22,56%. Причина за увеличението е отписването от статистиката на данните за Корпоративна търговска банка (КТБ) след отнемането на лиценза й.
Данните за единадесетия месец на годината показват, че заемите за бизнеса са в размер на 30,9 млрд. лв. Това регистрира спад от 11,5% за разлика от същия месец на миналата година. Спрямо октомври те намаляват с 5,1 млрд. лв. 
Изчисленията на БНБ показват и спад по отношение на депозитите. През ноември фирмените влогове са намалели с 3,8 на сто до са 14,9 млрд. лв. спрямо същия месец на миналата година. В сравнение с октомври 2014 г. спестяванията на фирмите намаляват с 1,3 млрд. лв.
Депозитите на граждани също са се свили с 3,4 на сто на годишна база до 35,5 млрд. лв. За разлика от октомври намалението е с 3,7 млрд. лв.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Представена публикация

КАК ДА СПЕСТИШ И ОТ ИЗЛИЗАНЕ И ХРАНЕНЕ НАВЪН

СУТРЕШНОТО КАФЕ Направи си го сам в къщи. Ако си свикнал сутрин да излизаш набързо и да вземеш кафе на крак, преди да започнеш акт...

Popular Posts