3 лоши финансови навика, от които да се откажете

Допълнителна работа и намаляване на месечните ви разходи са два от най-очевидните начини за подобряване на финансовото ви състояние. А анализирали ли сте финансовите си навици?
Ако го направите може да се окаже, че неусетно губите много средства, без дори да подозирате, именно заради тях. Ето 3-те най-често срещани навика, които могат да повлияят негативно върху финансовата ви стабилност.

Нямате личен бюджет

Важно е да се води семеен бюджет и еважно да разберете как той помага за осигуряването на финансова сигурност в семейството. Факт е, че хората, които планират приходите и разходите си се справят много по-добре с управлението на личните си финанси. Защото, когато имате изграден план на разходите си, ще можете да разпределите приходите си, така че в крайна сметка да спестите част от тях. Първоначалните усилия, вложени в месечно планиране, постепенно ще се превърната в навик и ще можете все по-лесно да управлявате средствата си.

Отлагате плащането на месечните сметки

Забавянето на плащанията по сметките за месец или два, за да бъдат платени други неотложни разходи, не е добър вариант в дългосрочен план. Това се отнася както за сметките за комуналните услуги, така и за месечните плащания по потребителски и други кредити.
Подобни забавяния могат да ви вкарат в порочен кръг, от който трудно ще можете да излезете в последствие.
Ето защо е важно разходите да бъдат приоритизирани и да се плащат първо тези, по които е възможно да бъдат начислени неустойки и така да се увеличи първоначалният им размер.

Не сравнявате различните условия при избор на кредит
Бързите кредити осигуряват редица предимства, когато човек знае как да се възползва от тях. Важно е обаче да изберете най-подходящите за вас условия, за да не натоварите месечния си бюджет с разход, който да наруши финансовата ви стабилност.
Според експертите първата от стъпките при избор на  кредит е проучването на пазара. За да сравните различните оферти, използвайте Стандартния Европейски Формуляр с преддоговорна информация за кредита. Това е документ, който всяка банка или небанкова финансова институция трябва да ви издаде при предлагане на оферта.

Това са само 3 от неправилните финансови навици, от които е добре да се откажете. При внимателен анализ на личния си бюджет и на това как харчите приходите си, може да откриете още привички, които ви пречат да реализирате плановете си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Представена публикация

КАК ДА СПЕСТИШ И ОТ ИЗЛИЗАНЕ И ХРАНЕНЕ НАВЪН

СУТРЕШНОТО КАФЕ Направи си го сам в къщи. Ако си свикнал сутрин да излизаш набързо и да вземеш кафе на крак, преди да започнеш акт...

Popular Posts