Как да спестите пари, докато пазарувате?

На всеки се случва да отиде до магазина за мляко и хляб и да се прибере с две чанти покупки. Често импулсивното пазаруване води до излишно харчене на пари, което в крайна сметка се отразява на месечния ви бюджет.

Факт е, че разходите за храна заемат значителна част от личните финанси. А когато се наложат и по-големи покупки за дома, финансовата стабилност може лесно да бъде нарушена.
Ето какво, според експертите на БНП Париба Лични Финанси, можете да направите, за да управлявате ефективно разходите си за пазаруване:

Избягвайте импулсивните покупки

За да се справите с импулсивното пазаруване, е добре винаги да сте подготвени със списък на нужните покупки. Независимо дали пазарувате веднъж за цялата седмица или предпочитате по-честите посещения на магазина, списъкът ще ви помогне да спестите средства от продукти, които не са ви необходими в момента.
Придържането към списък при пазаруване е един от правилните финансови навици, които ще ви помогнат да постигнете стабилност в личния си бюджет.

Търсете най-изгодното предложение

Независимо дали става въпрос за покупка на храна или други покупки за дома, не забравяйте, че търговците имат периодични отстъпки и промоции. Можете да ги следите както от сайтовете им, така и от каталозите, които разпространяват. Ако сте решили да използвате кредит при покупката на по-скъпа стока, като мебели, телевизор или друга техника, също можете да се възползвате от различните промоции, които търговците предлагат съвместно с финансовите институции.

Не купувайте вещи само защото са в промоция

Да следите отстъпките в търговските вериги не означава, обаче, да се поддавате на изкушението да купите дадена стока, само защото в момента е на изгодна цена. Стоките в промоция не винаги са стоките, от които имате нужда. Ако вече сте планирали годишния си бюджет, и конкретната покупка не фигурира в него, трябва добре да обмислите дали можете да си я позволите в дългосрочен план.

Като отговорен финансов партньор, БНП Париба Лични Финанси се стреми да насърчава устойчиво и отговорно потребление и да помага на своите клиенти да осъществят проектите си по начин, който да защити личния им бюджет. Освен тези съвети, можете да намерите и други полезни насоки за управлението на парите си в блога на компанията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Представена публикация

КАК ДА СПЕСТИШ И ОТ ИЗЛИЗАНЕ И ХРАНЕНЕ НАВЪН

СУТРЕШНОТО КАФЕ Направи си го сам в къщи. Ако си свикнал сутрин да излизаш набързо и да вземеш кафе на крак, преди да започнеш акт...

Popular Posts