Пазете спестяванията си в долари

Финансов анализатор: 

Задава се дълъг период на поскъпване на валутата


Новини

Очаква се дълъг период на скъп долар, това заявява пред БТА финансовият анализатор Димо Димов, който съветва хората със спестявания в този вид валута да ги пазят.

Той прогнозира възможно още по-голямо поскъпване на щатската валута, така че тя да се изравни по стойност с еврото.

Едно евро в момента се продава за 1,1830 долара, като това е най-ниската цена на еврото от 2006 г. насам, посочва Димов.

Движението на еврото надолу е много силно. През май миналата година курсът евро-долар беше 1,40 долара за едно евро, тоест оттогава имаме около 22 цента спад, което е огромно движение за валутните пазари.

Фактът, че бяха преминати важни нива, които преди това спираха спада на еврото, говори, че имаме дългосрочен тренд на спад на еврото. Не изключвам и да се стигне до паритет на двете валути, прогнозира Димов.

Относно спестяванията на хората в различна валута, Димов посочва, че всяка една прогноза може и да не се сбъдне, но според него е разумно, ако някой има долари, да не ги продава.

Ако не искате да носите рискове, дръжте спестяванията си в български лева и евро, а ако искате да поемете рискове, купете си долари със съзнанието, че може да спечелите, но може и да загубите, ако трендът на поскъпване не се окаже наистина дългосрочен, съветва Димов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Представена публикация

КАК ДА СПЕСТИШ И ОТ ИЗЛИЗАНЕ И ХРАНЕНЕ НАВЪН

СУТРЕШНОТО КАФЕ Направи си го сам в къщи. Ако си свикнал сутрин да излизаш набързо и да вземеш кафе на крак, преди да започнеш акт...

Popular Posts