Банката на Цветелина Бориславова с 9,5 млн. загуба

Пет от 27-те банки, работещи в България, отчитат загуба в края на септември, сочи статистиката на БНБ. Най-голям отрицателен резултат регистрира Банка Пиреос - 25, 457 млн. лв. На второ място е Българо-американска кредитна банка, която е собственост на Цветелина Бориславова. Нейната загуба е 9,5 млн. лева.
Това е десето поредно тримесечие, в което БАКБ е на червено, пише агенция "Форумнюз", позовавайки се на статистиката на БНБ. Под ръководството на Бориславова, от май 2011 г. до сега, банката излиза на печалба веднъж, сочат отчетите на финансовата институция, подадени към БНБ. 

Те показват още, че осем месеца след като банката е придобита от Бориславова, загубата й се е увеличила петорно. Данните на БНБ показват, че преди трезорът да смени собственика си е бил на червено със 7,189 млн. лв., а в края на 2011 г. загубата вече е 34,215 млн. лв., пише "Труд".

Другите три банки с отрицателни резултати към края на септември са Токуда банк с 5,549 млн. лв загуба и турските Те Дже Зираат Банкасъ с 31 000 лв. и Ишбанк - 455 000 лв. 

Банките у нас без групата КТБ отчитат печалба от 613 млн. лв., а натрупаната обезценка е 676 млн. лв. към края на септември 2014 г. Повече от половината печалба - 386,728 млн. лв. е регистрирана от двете най-големи банки - ДСК и Уникредит Булбанк

Изтоник: Блиц

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Представена публикация

КАК ДА СПЕСТИШ И ОТ ИЗЛИЗАНЕ И ХРАНЕНЕ НАВЪН

СУТРЕШНОТО КАФЕ Направи си го сам в къщи. Ако си свикнал сутрин да излизаш набързо и да вземеш кафе на крак, преди да започнеш акт...

Popular Posts