Левон Хампарцумян заговори за реформи в банковата система


Левон Хампарцумян заговори за реформи в банковата система
„..няма нужда да обвиняваме за всичко БНБ, има и ДАНС и финансово разузнаване и мениджъри на фирми, които са решили да държат там парите си.”

това е мнението на председателя на Асоциацията на банките в България, изказано по НОВА

Има и още едно интересно.

„Трябва да има пълен преглед на цялата банкова система, след кризата с КТБ. Но този процес трябва да е спокоен. Ние имаме консервативна регулация, но въпросът е как се прилага тя. КТБ е показателен пример в това отношение.

Какво толкова е казано ли? Ще Ви го преведа с коментари от затворена ФБ група, в която специалисти и общественици, ангажирани с банковата система и нейната реформа, си общуваме



„Добър ден мили Зайо.” – това е мой коментар. И докато го напиша последва друг много резонен въпрос от една преподавателка по информационни технологии „E как пък никой журналист не го пита, той като председател на АТБ защо не е алармирал БНБ за опасни практики и нерално високи лихви по депозитите в КТБ..” Затова ги уважавам инженерите. Докато си помислиш и те вече са го формулирали по най-добрия начин.

Защо ли не е алармирал Левон Хампарцумян? Не е знаел или не е искал? Защото аз от моя блог алармирах за КТБ 6 месеца по-рано, а за нужда от реформи в банковата система алармирахме цяла група икономисти и юристи. И пресконференции правихме и в ТВ предавания участвахме, но… нищо. Всички нехаят. И телевизии, и политици, и забележете ВЛОЖИТЕЛИ в КТБ!!! Верно е че последните няма как да четат всичко по въпроса, но пък голямо доверие са имали явно в институциите. То и г-н Хампарцумян така… Човека вярва в ДАНС и финансова разузнаване.
Даже оставам с убеждение, че ако всички повярваме в МВР и прокуратурата, това ще генерира такава енергия, че ще намерят „изчезналото тефтерче”. Истина Ви казвам – Вервайте ми!

Как ще се прави реформата в банковата система?

Как така как? Естествено, че на тъмно. Нали вече им дадохме 7 законодателни http://www.angrysheep.org/sedem-zakonodatelni-merki-za-prekratqvane-porochnite-praktiki-na-bankite-v-bg Сега трябва да ги преиначат за да нямат никакъв ефект.



И нали се правя на много запознат, залагам че ще почнат чрез финансовия омбудсман. Айде ще Ви призная. Просто имам информация, че са готови с този проект отдавна. Просто го задържаха. Сега когато доверието във финансовата система е сринато и няма нито кредитоискатели нито депозиращи е време да се направи нещо. Ама как се прави? Аз не чух някой да каже нещо по въпроса в последната години по въпросите за банкова реформа. Ето един коментар от нашата група, който най-добре описва ситуацията

„Жоро е прав- ЛХ говори за реформи след месеци мълчание и години на високомерно отношение към всеки критик на банковата система у нас, създадена да гарантира комфорт на такива като него.”

И да не разтакаваме повече статията да се концентрираме върху основния извод

„СЪС СТАРИ ТРУЖЕНИЧКИ НОВ БАРДАК НЕ СЕ ПРАВИ”

Това е. Ако искате вярвайте, ако не искате недейте! Патите са си Ваши. Сега като дойде и финансовия омбудсман…



Васил Кендов
Председател на Асоциацията на потребителите на банкови и финансови услуги
www.angrysheep.org

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Представена публикация

КАК ДА СПЕСТИШ И ОТ ИЗЛИЗАНЕ И ХРАНЕНЕ НАВЪН

СУТРЕШНОТО КАФЕ Направи си го сам в къщи. Ако си свикнал сутрин да излизаш набързо и да вземеш кафе на крак, преди да започнеш акт...

Popular Posts