Осъдиха фирма за бързи кредити да върне незаконно взети лихви

Жена от Пазарджик успя да осъди фирма за бързи кредити за неправомерно надвзети лихви, пише "Марица".
Мария Иванова потърсила услугите на компанията през лятото на 2010 г. Имала спешна нужда от сумата от 3 000 лева и се поинтересувала в един офис при какви условия може да я получи. Попълнила бланка, в която записала, че иска 3 000 лева, които да върне за срок от 3 г. с месечни вноски в размер на 246 лв.


Няколко дни по-късно й се обадили, че е одобрена, и Иванова се явила във фирмата, за да подпише договора. Когато разгърнала страниците му обаче, останала втрещена, защото там било записано, че годишният  процент на разходите е в размер на 91,44% и така общата сума, която трябвало да връща, стигала над 9 000 лева - тройно на сумата, която искала да изтегли.

Иванова заявила, че се отказва при тези условия, но от фирмата я натиснали, че чрез попълнената преди това бланка тя де факто е подписала и този договор. Така кредитополучателката по принуда изплатила над 6 000 лева лихви на фирмата за бързи кредити. След като изплатила всичко обаче, Иванова наела адвокат и завела дело за неоснователно обогатяване срещу фирмата.

Вчера състав на Районния съд в Пазарджик уважи иска на Иванова и осъди фирмата за бързи кредити да възстанови сумата от 5346 лева.

Източник: www.standartnews.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Представена публикация

КАК ДА СПЕСТИШ И ОТ ИЗЛИЗАНЕ И ХРАНЕНЕ НАВЪН

СУТРЕШНОТО КАФЕ Направи си го сам в къщи. Ако си свикнал сутрин да излизаш набързо и да вземеш кафе на крак, преди да започнеш акт...

Popular Posts