Скок при малките потребителски кредити заради студа и страха

Покупка на климатици, зимни гуми и погасяване на стари сметки за парно са сред основните разходи, за които потребителите търсят малък банков заем. 

Над 14% е ръстът в броя на запитванията за потребителски кредити между 800 и 2000 лева през последния месец, посочват от консултантски сайт. Според наблюденията на експертите причината се крие в невъзможността на домакинствата да покрият натрупани и належащи разходи на прага на зимата.Сериозната активност в последната седмица бе допълнително стимулирана от опасенията на хората, че зимата ще бъде наистина тежка и трябва да се подготвят максимално бързо. Най-много от взетите през последните дни заеми са за алтернативно отопление на домакинствата, показват данните на консултантите – 32%, на второ място е желанието да се уредят стари сметки за парно - 29%.

Експертите смятат, че малките банкови заеми стават все по-предпочитани спрямо бързите кредити, които по-често се ползват за суми под 500 лева. По-ниското оскъпяване при потребителски заем е една от основните причини, но за клиентите е важно и реномето и рискът при избирането на партньор - кредитна институция. 

Честите дискусии в медиите покрай промените в Закона за потребителския кредит и случаите на некоректност от страна на някои фирми от сегмента "бързи кредити" карат потребителите да се чувстват по-сигурни, когато работят с банка. /БЛИЦ

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Представена публикация

КАК ДА СПЕСТИШ И ОТ ИЗЛИЗАНЕ И ХРАНЕНЕ НАВЪН

СУТРЕШНОТО КАФЕ Направи си го сам в къщи. Ако си свикнал сутрин да излизаш набързо и да вземеш кафе на крак, преди да започнеш акт...

Popular Posts