Най-много бързи кредити се вземат за ремонт на дома


Най-много бързи кредити се вземат за ремонт или обзавеждане на дома. Това показват резултатите от проучване на „Профи кредит“ сред клиентите, с които компанията е сключила договор.
Заем за ремонт са искали 44% от потребителите, а eдна трета (34%) са поискали заем за финансиране на свои лични нужди. Другите най-чести причини за бърз кредит са плащане на сметки (5%), рефинансиране на други задължения (4%), медицински услуги (3%) и образование (3%).
Според изследването 66% от клиентите предпочитат да внасят месечните си погасителни вноски по банков път, докато за 25% от тях е по-удобно да извършат плащането в някой от офисите на компанията. Останалите 9% предпочитат интернет, компании за плащане на едно гише и др.
„Българинът традиционно цени и пази дома си, който обикновено е най-важната му и скъпа материална придобивка. Нова кухня или баня, смяна на дограмата, цялостно освежаване на интериора - това са основните причини за теглене на кредити през пролетта и лятото. Още от март исканията за такива кредити са средно с 15-20% повече отколкото през предходните два месеца”, коментира Здравко Райчев, изпълнителен директор на компанията.
За сметка на това заемите, отпуснати за лични нужди и медицински услуги, са по-малко спрямо януари и февруари.

Статията е взета от:http://www.investor.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Представена публикация

КАК ДА СПЕСТИШ И ОТ ИЗЛИЗАНЕ И ХРАНЕНЕ НАВЪН

СУТРЕШНОТО КАФЕ Направи си го сам в къщи. Ако си свикнал сутрин да излизаш набързо и да вземеш кафе на крак, преди да започнеш акт...

Popular Posts