Лош пример - добър урок

Интервю с Иван Стойков, Старши финансов анализатор в MoitePari.bg за предаването „Потребителската кошница“ на БНТ 2


Лятната финансова буря уплаши много потребители и те изтеглиха от влоговете си над един милиард лева. Сега парите се връщат постепенно в банките, но трябва да си извлечем добър урок от лошия пример от това лято. Въпрос на личен избор и отговорност е да вложим парите си с голяма лихва и голям риск или с умерена лихва и умерен риск. 
Как да защитим спестяванията си и какво означава за тях правилото „всички яйца не в една кошница“? Полезни съвети на вложителите дава Иван Стойков – Старши финансов анализатор „Потребителски финанси“ в MoitePari.bg.

Сътресенията, които видяхме през това лято, дадоха много добър повод да седнем и да помислим какво реално се случи. Какви бяха причините за тези сътресения и какви поуки можем да извлечем от тях, за да не се допускат отново такива? – темата коментира Иван Стойков от MoitePari.bg

Големия брой засегнати хора се дължи на това, че те в определена степен са били привлечени от тези финансови институции, главно от високия лихвен процент.  Привлечени от възможността за по-добър доход, голяма част от хората, които разполагат със свободни средства ги пренасочиха към ограничен кръг финансови институции. Поради тази причина, при едно такова сътресение, на което станахме свидетели през лятото, се стигна до засягането на голяма част от тези спестители, сподели Иван Стойков.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Представена публикация

КАК ДА СПЕСТИШ И ОТ ИЗЛИЗАНЕ И ХРАНЕНЕ НАВЪН

СУТРЕШНОТО КАФЕ Направи си го сам в къщи. Ако си свикнал сутрин да излизаш набързо и да вземеш кафе на крак, преди да започнеш акт...

Popular Posts