Стигат ли ви парите до заплата?


Стигат ли ви парите до заплата? На този въпрос повечето от запитаните отговарят отрицателно. Все повече хора се възползват от т. нар. бързи кредити. Не е тайна, че парите до заплата почти никога не стигат. Това е и причината фирмите за бързи кредити все по-често да отпускат заеми от по 100 - 200 лева, като отчитат сериозен ръст на клиентите си. 

Сравнение на условията по потребителски кредит, кредитна карта и бърз заем направи предаването "Бодилник" по ТВ7. В студиото Деян Василев, финансов анализатор от "Моите Парипоясни, че т. нар. бързи кредити са много удобни при спешна нужда от пари. Те са за хора без кредитна история или с просрочени кредити.


Кредитната карта е едно платежно средство, което бързо подсигурява необходимите ни пари, но не излиза ли най-скъпо след това? Какви са основните предимства на бързите кредити пред другите кредитни инструменти?

Като цяло при нужда от бързи кредитни продукти до един час, бързите кредити са несъмнено най-бързото средство. Срещу лична карта можете да получите например 400 или пък дори 1000 лева. Вашето запитване веднага се проверява в Централния кредитен регистър и дружествата, обикновено не банкови финансови институции, издават одобрение и веднага отпускат парите. Това са наистина много удобни кредити при такива спешни ситуации като счупена кола например. Нека не забравяме, че този вид продукти е доста удобен за хора без кредитна история или с лоша такава. Много банките не отпускат кредити на такива клиенти.

Лошите кредити не излизат ли в Централния кредитен регистър?

Да, разбира се, че излизат. Тази причина е и основната за неотпускане на кредит от страна на банките, докато някои небанкови институции биха отпуснали. Другият тип продукт, за който споменахме, са кредитните карти. Те не се отпускат толкова бързо. За съпоставка, годишният процент на разходите при потребителски кредит е доста по-нисък от този при бърз кредит. 

Възможно ли е оскъпяването да достигне 600% при един бърз кредит?


Да, възможно е по следните причини. Обикновено вноските са седмични. На фона на по-малки суми тези лихви не са непосилни и хората преценяват, че могат да си ги позволят. Но истина е, че като цяло лихвите при бързите кредити са високи и ако човек хронично започне да ги ползва голяма част по личния му бюджет ще отива по-скоро за лихви и такси. Част от тези продукти са безлихвени, но имат такса, която оскъпява кредита.

Лихвата от 10%, която посочихте, понякога се променя до 8%, но това е за платежоспособните клиенти с високи заплати. Има потребителски кредити с 18 - 20% лихва, както и кредитни карти между 17% и 22%. За теглене на потребителски кредит или кредитна карта отнема средно межди 3 и 10 дни. Тези институции са малко по-бавни. Една кредитна карта за 1000 лева например, представлява своеобразен кредит, който клиентът може да изтегли или да плаща с тези пари на ПОС устройство при търговец. Добре е да се знае, че таксите в първия случай са по-високи. Във втория няма такса при плащане на стоката.

Ако човек има нужда от спешни пари, но в същото време разполага с кредитна карта, за него е доста удобно да плати например 300 лева с нея, които да възстанови при вземане на заплата. Това е по-изгодно, но човек трябва да притежава вече кредитната карта. Тоест ако от днес за утре ни трябват спешно средства няма как да стане.

Ако изпаднем в следната хипотетична ситуация. Получаваме голяма сметка за ток, вода и парно, но нямаме възможност да погасим навреме задължението. Кое е по-изгодното с оглед лихвите на разпределителните дружества – да оставя задължението, като плащам след това лихвите по него или да изтегля един кредит?
 

Лихвите на електро дружествата са доста високи. Сметката за ток несъмнено трябва да се погаси навреме без отлагане. Всичко опира до планиране. Като цяло лихвите за просрочие за сметки на топлофикация и ВиК са по-ниски от тези на бързите кредити.

Голяма част от българите обаче все още се страхуват да имат кредитен инструмент. Добре е преди да предприемат крачка за вземане на такъв да бъдат добре информирани за кредитните инструменти.

3 коментара:

  1. Добър ден,

    Имате ли някакви финансови затруднения? Имате ли нужда от заем за изчистване на вашия дълг? Ще увеличите финансите си? Вие сте бизнесмен, който желае да разшири компанията си. Окуражава се да се свържете с истинския герой, доверие и ефективно кредитиране на заема. Аз съм известен както от отделните лица, така и от правителството за нашата голяма ефективност.


    УСЛУГИТЕ ВКЛЮЧВА:
    * Лични заеми
    * Бизнес кредити
    *
    Възстановяване * Клиентски заеми
    * Авто кредити
    и т.н.
    Изпратете ни имейл на адрес: accessloanfirm2030@gmail.com
    Whatsapp: +79265038734

    Ние сме сертифицирани,
    надеждна, надеждна, ефективна, бърза и динамична.

    На Ваше разположение,
    Г-н Скот
    Изпратете ни имейл на адрес: accessloanfirm2030@gmail.com

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте

    ТРЯБВА ЛИ НЕЖАЛЕН ЗАЕМ?
    • Вземете нещо от 2000 до 500 000,00 евро

    Финансово намалявате, имате ли нужда от заем, за да започнете бизнес или плащате сметки? Предоставяме всякакъв вид финансова помощ, която е 3% лихва,

    предлагаме бизнес и лични заеми, заинтересованите лица трябва да кандидатстват за повече информация, моля свържете се с нас:

    Email: easyloanfirm2020@gmail.com
    WhatsApp: +18582644849

    За разбирането,
    Г-н Дерек Дъглас
    easyloanfirm2020@gmail.com

    3% предложение за заем

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте

    ТРЯБВА ЛИ НЕЖАЛЕН ЗАЕМ?
    • Вземете нещо от 2000 до 500 000,00 евро

    Финансово намалявате, имате ли нужда от заем, за да започнете бизнес или плащате сметки? Предоставяме всякакъв вид финансова помощ, която е 3% лихва,

    предлагаме бизнес и лични заеми, заинтересованите лица трябва да кандидатстват за повече информация, моля свържете се с нас:

    Email: easyloanfirm2020@gmail.com
    WhatsApp: +18582644849

    За разбирането,
    Г-н Дерек Дъглас
    easyloanfirm2020@gmail.com

    3% предложение за заем

    ОтговорИзтриване

Представена публикация

КАК ДА СПЕСТИШ И ОТ ИЗЛИЗАНЕ И ХРАНЕНЕ НАВЪН

СУТРЕШНОТО КАФЕ Направи си го сам в къщи. Ако си свикнал сутрин да излизаш набързо и да вземеш кафе на крак, преди да започнеш акт...

Popular Posts